top of page
FIETSEN_edited.png
Informatie

Over SamSam

e56ceb1e-6b31-4ab9-81e7-e897c32081f6 (00
Over Anouk

 

Samen met mijn gezin woon ik in Utrecht. Ik ben sinds 2002 werkzaam als kinder- en jeugdpsycholoog in verschillende organisaties. In 2009 heb ik de opleiding tot gz-psycholoog afgerond en sinds 2019 werk ik met veel plezier in mijn eigen praktijk. Ik ben EMDR-therapeut en zet deze methode breed in op alle leeftijden. 

Visie

Ik ben toegankelijk en open in het contact, kijk tussen de moeilijkheden door ook graag naar wat er goed gaat. Daarbij ben ik vooral nieuwsgierig naar hoe iets voor jou is en wat je zelf graag zou willen. Omdat iedereen anders is gaan we samen op zoek naar wat speciaal voor jou kan werken. Daarbij zal ik er altijd voor proberen te zorgen dat jij je prettig voelt en vind ik het belangrijk dat je weet dat alles besproken kan worden.

Werkwijze

Psychologiepraktijk Samsam is gevestigd in Tuinwijk, Utrecht. Ik werk graag vanuit mijn eigen praktijkruimte aan huis, maar wanneer het beter passend is dan kom ik ook bij jullie thuis of op school. 

Samsam staat voor het samen onderzoeken wat helpend kan zijn om te zorgen dat het beter gaat. In grote lijnen kan dat op twee manieren, middels diagnostiek en behandeling. Maar in alle gevallen staat voorop dat iedere ouder expert is wanneer het gaat over het eigen kind. Ouders worden altijd betrokken bij het traject, zij zijn onmisbaar. Maar ook al ken je je kind door en door, toch kan het zijn dat je het gevoel hebt dat je er zelf niet uitkomt. Dat de berg net even te stijl is om tegenop te fietsen en dat jij, of een belangrijke ander in jouw omgeving, vindt dat er iets extra’s nodig is. 

 

Hoe werkt het?

Nadat je contact hebt opgenomen via de site of telefonisch, spreken we vrijblijvend een kennismaking af. Daarin onderzoeken we of ik iets voor jullie kan betekenen en ook of het klikt. Als we besluiten door te gaan bepalen we doelen en als we het daar samen over eens zijn, dan gaan we aan de slag. Dat doen we zo kort als nodig en zo lang als wenselijk. Door af te spreken waar we aan gaan werken kunnen we soms ook al bepalen wat het moment is dat jullie weer zelf verder kunnen en we de hulp kunnen afsluiten.

Vergoeding

Sinds 2016 is de gemeente verantwoordelijk voor de zorg voor hun inwoners onder de 18 jaar. Dit betekent dat de hulp betaald wordt wanneer je woonachtig bent in een van de gemeenten waar Psychologiepraktijk Samsam een contract mee heeft. Als je in het oostelijke deel van de stad Utrecht woont (gebied SPOOR030) dan krijg je de hulp bij Psychologiepraktijk Samsam vergoed. Neem even contact met me op om te horen wat daarvoor nodig is.

Daarnaast heeft Psychologiepraktijk Samsam een contract met de vijf gemeenten in de regio Zuid Oost Utrecht (ZOU). Te weten Zeist, Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede. Ook wanneer je woont in deze regio zijn de kosten voor de gemeente. Een verwijzing van de huisarts of beschikking van het Dorpsteam is dan nodig.

Voor inwoners van andere gemeenten en wijken in Utrecht geldt dat zij uiteraard ook welkom zijn, maar er rekening mee moeten houden dat er geen vergoeding is voor de hulp. Wanneer volwassenen zich aanmelden kunnen ze bij hun eigen zorgverzekeraar na gaan of de zorg (deels) wordt vergoed. Psychologiepraktijk Samsam heeft geen contracten met zorgverzekeraars.

tandem.png
bottom of page